Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Για να μάθεις περισσότερα, μπορείς να διαβάσεις την Πολιτική Cookies.

Αποδοχή

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ηλιοδώρα ιδρύθηκε το 2015, απαρτίζεται από έξι μέλη και εδρεύει στο Καλαμπάκι της Δράμας.
Η Ηλιοδώρα Κοιν.Σ.Επ. υπό την ανάγκη συστηματικής παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, από ανθρώπους που γνωρίζουν τις τεχνικές και με σύμμαχο τα σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία, δημιουργεί εκλεκτά παραδοσιακά ζυμαρικά και τσουρέκια, με αγνές πρώτες ύλες χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Ακολουθεί παραδοσιακές μεθόδους μεταποίησης για κάθε προϊόν και δίνει έμφαση στην ποιότητα έχοντας πιστοποίηση ISO 22000.
Η παραγωγή των φυτικών καλλυντικών, γίνεται με παραδοσιακές συνταγές και με υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα υλικά, που δεν περιέχουν συνθετικά χρώματα, αρώματα ή συντηρητικά. Επενδύσεις γίνονται σε χημικές αναλύσεις και σε μηχανολογικό εξοπλισμό που εγγυώνται το προϊόν.
Η επιχείρηση συμμετέχει και υποστηρίζει προγράμματα, δράσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια.
Προωθεί ενέργειες ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και προβολής των τοπικών παραγωγών και προϊόντων.
Τα εργαστήρια της Ηλιοδώρα Κοινσεπ υποδέχονται τμήματα από ΙΕΚ και σχολεία, δημιουργώντας επιμορφωτικά σεμινάρια και μαθήματα ως προς την χρησιμότητα, τα οφέλη και τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών προϊόντων.
Η Ηλιοδώρα Κοιν.Σ.Επ. συμμετέχει σε εκθέσεις όπως η “Συνέργεια” υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης έχει συμμετάσχει στην “1η & 2η Coop Expo” στο Σύνταγμα, στην “Kavala Expo” του επιμελητηρίου Καβάλας, στην “Παράγω – Επιχειρώ Κοινωνικά” στην Αθήνα, στις εκδηλώσεις της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.
Η Κοιν.Σ.Επ. Ηλιοδώρα στα 5 έτη λειτουργίας της πραγματοποίησε συμμετοχή σε πλήθος φεστιβάλ και μπαζάρ όπως το “Tentart”, το “Food festival”, την “Flea market”, “Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Δοξάτου, και σε τοπικές εκδηλώσεις όπως στη Δραμινογνωσία και στην Ονειρούπολη Δράμας.
 Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Ηλιοδώρα” προσφέρει προϊόντα σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, νηπιαγωγείων και σχολείων της περιοχής, στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Καλαμπακίου “Άγιο Βασίλειο”, στο “Χαμόγελο του παιδιού”, στην “Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας” και σε άλλους, για την εξυπηρέτηση του συλλογικού οφέλους.
Έχει λάβει τιμητικό έπαινο, για την προσφορά στην επιχειρηματική ζωή του τόπου από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η αγροτική υποδομή, έχει ανάγκη να γίνει περισσότερο ελκυστική, από υπαρκτά κίνητρα διατήρησης και αύξησης των αγροτικών καλλιεργειών. Με την άνοδο της αύξησης πωλήσεων των παραδοσιακών προϊόντων δημιουργούνται πρόσθετες δυνατότητες επιχειρηματικότητας για τις νέες γενιές και κίνητρα να μην φύγουν από τον τόπο τους. Επίσης δημιουργούνται καλύτερες δομές για την άνοδο του αγροτουρισμού της περιοχής το οποίο συντελεί σε περισσότερα καταλύματα και κίνητρα για τους γευσιγνώστες τουρίστες.
Η Ηλιοδώρα είναι μία Συνεταιριστική Κοινωνική Επιχείρηση που οφείλει την ύπαρξή της στον ενθουσιασμό, την πίστη, την προσήλωση, την επιθυμία, τη διάθεση και το χρόνο που έχουν επενδύσει τα μέλη της στον κοινό στόχο. Λειτουργεί με σχέσεις εμπιστοσύνης, διάλογο, έντιμα προϊόντα από πιστοποιημένες πρώτες ύλες, συνεχή εκπαίδευση, προσεκτικά και σταθερά βήματα, σχεδιασμένα πάντα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του καταναλωτή.

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας ΗΛΙΟΔΩΡΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
ΑΦΜ: 997413063
Α.Γε.Μ.Κ.Ο.: 000044203020
Έδρα: Βαλαωρίτου 2 & Νεροφράκτου 6, Τ.Κ. 66031, Καλαμπάκι Δράμας
ΔΟΥ Δράμας
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
(+30) 25211 06 232
E-mail: [email protected]