Η σύγχρονη εποχή και το marketing μας δίδαξε ότι το καθαρό δέρμα ταυτίζεται με το υγιές. Πόσο όμως ισχύει αυτό; Μήπως όταν μπαίνουμε στο μπάνιο αντί να καθαρίζουμε το δέρμα μας το φορτώνουμε με επικίνδυνες για την υγεία χημικές ουσίες;
Στο σημείο αυτό έρχονται τα χειροποίητα σαπούνια ελαιόλαδου ΗΛΙΟΔΩΡΑ, να προτείνουν έναν πιο εναλλακτικό και σίγουρα πιο υγιεινό, τρόπο καθαρισμού σε σύγκριση με τα περισσότερα προϊόντα της αγοράς σε αυτόν τον τομέα.
Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και ο ρόλος του είναι να προστατεύει τον οργανισμό μας τόσο από εισβολείς όπως μικρόβια, βακτήρια, όσο και από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως υγρασία, ξηρασία, μεταβολές θερμοκρασίας, ακτινοβολία κ.λπ.
Οι περισσότεροι ως κριτήριο για την αγορά ενός σαπουνιού-αφρόλουτρου έχουν το άρωμα του εν λόγω προϊόντος, την συσκευασία κ.λπ. και σε όλους μας έχει τύχει να συναντήσουμε κάποιον στο supermarket που ανοίγει τα καπάκια από τα αφρόλουτρα για να αποφασίσει ποιο άρωμα του αρέσει. Τα υπέροχα αρώματα προέρχονται συνήθως από επιβλαβείς χημικές ουσίες, ενώ ο πλούσιος αφρός δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στη καθαριστική ικανότητα. Θα έχετε προσέξει άλλωστε, ότι τα πλυντήρια ρούχων καθαρίζουν αποτελεσματικά χωρίς αφρό! Επιπλέον, στα προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου χρησιμοποιούνται και άλλα χημικά (δείτε τις ετικέτες στην πίσω πλευρά) που είναι απαραίτητα για την συντήρηση αλλά και την ωραία κρεμώδη/λαμπερή εμφάνιση του αφρόλουτρου.
Τα περισσότερα προϊόντα είναι τόσο σκληρά, που ξεκληρίζουν στην κυριολεξία την φυσική πανίδα που κατοικεί και προστατεύει το δέρμα σας, δίνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο για μυκητιάσεις και άλλες δερματοπάθειες.
Το σημαντικότερο κομμάτι για την παραγωγή των σαπουνιών μας είναι η αναζήτηση εκλεκτών πρώτων υλών από Έλληνες παραγωγούς (ελαιόλαδο, βότανα, αιθέρια έλαια κ.λπ.). Ακολουθεί η προετοιμασία των υλικών, βάση συγκεκριμένων συνταγών και ξεκινά η διαδικασία σαπωνοποίησης ακολουθώντας την ψυχρή μέθοδο, δηλαδή χωρίς θέρμανση των ελαίων για να αποφύγουμε την αλλοίωση των θρεπτικών συστατικών τους και των ωφέλιμων ιδιοτήτων τους. Προσθέτουμε το μείγμα των πολύτιμων ελαίων (αμυγδαλέλαιο, σπαθόλαδο, βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο, καστορέλαιο κ.α.) στο τελικό προϊόν όταν "κλείνει" η σαπωνοποίηση του, προστατεύοντας έτσι τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων. Το μείγμα χυτεύεται σε καλούπια μέχρι να γίνει στερεό, έπειτα κόβεται σε μπάρες και φυλάσσεται μέχρι να ωριμάσει (για 2 μήνες), στη συνέχεια ελέγχεται η ποιότητά του και συσκευάζεται.
Τα σαπούνια μας εκτός από βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση, προσφέρουν προστασία της υγείας του δέρματος από εξωτερικούς παράγοντες.
Είναι ένα χειροποίητο, 100% φυτικό προϊόν με πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας φτιαγμένο με πολύ αγάπη και μεράκι.
Τα χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον κατά την παραγωγή τους, είναι 100% βιοδιασπώμενα, με μηδενική κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή τους, χωρίς υγρά ή άλλου είδους απόβλητα, με απόλυτο σεβασμό στη φύση.