Το Καστορέλαιο (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία του καρπού (Castor Bean) του φυτού Ricinus Communis.
To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα που καλούνται Ricinoleic Acids (περιεκτικότητα μέχρι και 95%). Το Ρικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση. Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας.
Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση σπυριών. Παράλληλα, το Καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να “παγιδεύει” την υγρασία της επιδερμίδας, εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.
Προτιμήστε το για τη περιποίηση της ξηρής, ταλαιπωρημένης και ερεθισμένης επιδερμίδας.
Το καστορέλαιο, λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύτταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση.
Για μάτια (ρυτίδες), ανακουφίζει τις κύστες στα μάτια, τονωτικό για τις βλεφαρίδες, για άτονα μαλλιά και την ψαλίδα των μαλλιών.

Βλεφαρίδες: Καθαρίστε καλά το μπουκαλάκι μιας άδειας μάσκαρα. Τοποθετήστε καστορέλαιο μέσα στο μπουκαλάκι και εφαρμόστε με το βουρτσάκι πάνω στις βλεφαρίδες σας προτού κοιμηθείτε.
Το πρωί ξεπλένεται κανονικά το πρόσωπό σας.

Φρύδια: Μπορείτε είτε να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία, είτε να βουτήξετε μια μπατονέτα μέσα στο μπουκαλάκι με το καστορέλαιο. Εφαρμόστε στα φρύδια σας.

Μαλλιά: Απλώστε το καστορέλαιο στο τριχωτό και κάνετε με αυτό πολύ καλό μασάζ. Τυλίξτε τα μαλλιά με μια μεμβράνη ή πετσέτα και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Το πρωί λούζετε κανονικά τα μαλλιά σας.