Έξι γυναίκες συνεργάζονται υπό τη στέγη της Κοιν.Σ.Επ Ηλιοδώρα, από το 2015 στη Δράμα, παρασκευάζοντας παραδοσιακά ζυμαρικά και χειροποίητα φυτικά καλλυντικά. Η πρόεδρος Ανδρονίκη Λουλούδη εξηγεί ότι η ανεργία οδήγησε στον συνεργατισμό με ισόποσα μερίδια. «Η Κοιν.Σ.Επ έχει δύο γραμμές παραγωγής. Η μία αφορά τα παραδοσιακά ζυμαρικά (χυλοπίτες, τραχανάδες, κους κους) και η άλλη τα φυτικά καλλυντικά (κρέμες προσώπου-χεριών-σώματος, κεραλοιφές, φυτικά έλαια). Οι πρώτες ύλες στα ζυμαρικά (γάλα, αβγά, άλευρα) είναι τοπικές.
Επενδύουμε στους τοπικούς παραγωγούς, καθώς αυτοί είναι που μας στηρίζουν.
Πρόκειται για μια σχέση αλληλέγγυα». Προτάσσοντας την ποιότητα, αναφέρει ότι τα ζυμαρικά ελέγχονται από χημείο στην Καβάλα, τα δε καλλυντικά έχουν ποιοτικές πρώτες ύλες από πιστοποιημένους παραγωγούς.

«Τόσο στα ζυμαρικά, όσο και στα φυτικά καλλυντικά, δεν υπάρχει κανένα συντηρητικό, χημικό, χρωστική ουσία ή αλλεργιογόνο, με διασφάλιση από τους προμηθευτές μας».

Η ποιότητα των προϊόντων στηρίχθηκε στη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής των έξι γυναικών, που γέννησαν την επιχειρηματική αυτήν ιδέα.



Όπως δημοσιεύτηκε στο ypaithros.gr